swett chili lohi ja tulinen kaalisalaatti
Reseptit

Sweet chili -lohi ja tulinen kaalisalaatti

Mukavasti tulinen sweet chili -lohi ja tulinen kaalisalaatti lämmittävät ja pistävät verenkiertoon vauhtia - ilman kaloreita tietysti.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g lohifileetä
  • 1 limetti
  • 2 rkl sweet chili -kastiketta
  • 1 tl juustokuminaa jauhettuna
  • 1/2 tl maustepippuria

Kaalisalaatti

  • 1 punasipuli suikaleina
  • 400 g kaalia suikaleina
  • 1 rkl hunajaa
  • 1-2 tl srirachaa
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 50 g auringonkukanversoja
  • 100 g babypinaattia

Valmistusohje

1 Leikkaa lohi neljäksi annospalaksi. Sekoita limetin mehu, sweet chili -kastike, juustokumina ja maustepippuri keskenään ja kääntele kalapalat mausteseoksessa.

2. Kääntele sipuli- ja kaalisuikaleiden joukkoon hunaja, sriracha, omenaviinietikka, öljy ja ripaukset suolaa sekä mustapippuria. Anna maustua hetki. Kääntele lopuksi joukkoon auringonkukanversot ja pinaatti.

3. Kuumenna paistinpannu ja ripottele pannun pinnalle hieman suolaa. Paahda kalapalat nahkapuolelta lähes kypsiksi ja käännä ne sitten niin, että myös pinta kypsyy ja saa väriä.

4. Tarjoile kala kaalisalaatin kera.

Mausteilla makua loheen:

wasabila ja soijalla laseerattu_lohi

Wasabilla ja soijalla glaseerattua kirjolohta

Misolohta_ja_papuja

Misolohta ja papuja

limettilohi ja lämmin kasvissalaatti
X