Mainos Reseptit

Sweet Food ’O Mine: Jouluiset karamellipopcornit

2.12.2015 Teksti: Sweet Food O' Mine

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

150 g popcornin jyviä
0.5 dl öljyä
0.5 tl suolaa

Karamellikuorrute:

3 dl muscovadosokeria
1.5 dl vettä
1 reilu rkl voita

Valmistusohje

Nämä karamellipopcornit maistuvat taivaallisilta. Ne saavat upean makunsa tummasta muscovadosokerista ja ripauksen joulun taikaa, kanelista. Karamellipopcorneja kannattaa kerralla tehdä tällainen isompi satsi, sillä menekki on taattu.

1.Lisää öljy ja suola suureen kattilaan. Kaada joukkoon popcornin jyvät. Sulje kansi ja paahda popcornit pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Kaada valmiit popcornit suureen astiaan.

Karamellikuorrutteen valmistus:

1.Lisää kattilaan muscovadosokeri, kaneli ja vesi. Sekoita. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä n. 4-5 minuuttia, kunnes se sakenee. Sekoita kiehumisen aikana muutaman kerran.
2. Lisää voi ja sekoita voimakkaasti, kunnes voi on liuennut joukkoon. Kaada karamelliseos popcornien päälle ja sekoita se tasaisesti popcornien joukkoon.
3. Kaada popcornit leivinpaperoidulle suurelle pellille ja anna niiden seistä pellillä kunnes kuorrute on kuivunut.
4. Painele popcorneja varovasti irti toisistaan ja tarjoile.

Sweet Food O’ Mine -blogi osallistuu Dansukkerin Vuoden makein herkku -kilpailuun.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *