Mainos Reseptit

Sweet Food O`Mine: Suklaa-pekaanipiirakka

19.5.2015 Teksti: Sweet Food O`Mine Kuvat: Sweet Food O`Mine

Valmistusaika

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Ainekset

pohja

150 g voita
2 ½ dl Urtekram kaurajauhoja
1 ½ dl Urtekram yleisleivontamix
1 rkl sokeria
1 muna

Lisäksi

Yleisleivontamix jauhoja taikinan käsittelyyn

Täyte

250 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
½ dl vettä
½ dl glukoosisiirappia
1 ps/à 70 g pekaanipähkinöitä

Valmistusohje

Sweet Food O`Mine– blogi osallistuu Urtekrmain ja Ruoka.fi:n Paras gluteeniton leivonnainen –kilpailuun.

Tarvitset: n.35×10 cm irtopohjavuoan

Pohjan valmistus:

1. Yhdistä voi ja jauhot. Nypi sormin murumaiseksi seokseksi.

2. Lisää sokeri ja muna ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.

3. Painele taikina yleisleivontamix jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille. Siisti reunat.  Nosta vuoka jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi jähmettymään.

3. Pistele pohja haarukalla ja paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Täytteen valmistus:

1. Sulata suklaa kerman kanssa vesihauteessa.

2. Keitä sokerit, vesi ja glykoosi paksupohjaisessa kattilassa n. 4-5 minuuttia miedolla lämmöllä. Vältä sekoittamista.

4. Sekoita suklaa-kerma seos, sokerisiirappi keitokseen ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä vielä n.10 min. Vältä edelleen sekoittamista.

5. Jos käytät pähkinöitä: Sekoita osa pähkinöistä suklaaseoksen joukkoon. Täytä välittömästi piirakkapohja täytteellä ja ripottele pinnalle loput pähkinät.

6. Anna jähmettyä. Viipaloi annospaloiksi. Piirakka maistuu parhaimmalle huoneenlämpöisenä.

Äänestä paras gluteeniton leivonnainen ja voita!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *