4.5.2012

Syksyinen liha-kaalipata

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

600 g lampaan- tai possunlapaa (tai puoliksi kumpaakin)
1 kg valkokaalia
2 sipulia
3 porkkanaa
½ mukulaselleriä
1 tl mineraalisuolaa
noin 5 dl lihalientä
1 laakerinlehti
5 maustepippuria
2 tl kuivattua meiramia
tuoretta meiramia

Valmistusohje

Leikkaa liha kuutioiksi. Paloittele kaali. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja paloittele porkkanat sekä mukulaselleri.

Ruskista lihapalat padassa omassa rasvassaan joka puolelta kauniin värisiksi. Mausta ruskistuneet lihapalat mineraalisuolalla.

Lisää kaikki kasvikset, lihaliemi, maustepippurit ja kuivattu meirami. Lihalientä pitää olla sen verran, että kaikki aineet juuri ja juuri peittyvät sen jälkeen, kun kaali on painunut kokoon.

Hauduta ruokaa kannen alla noin 1 ½ tuntia tai kunnes sekä kaali että liha ovat sopivasti pehmenneet. Höystä ruoka lopuksi tuoreella meiramilla.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi