Syksyinen raakamakkarapasta
Viikonlopun elegantti pastaherkku syntyy syksyn mauista ja maukkaista raakamakkaroista, jotka paistetaan siskonmakkaroiden tapaan.
Ainekset
Syksyinen raakamakkarapasta
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl voita
- noin 300 g raakamakkaraa
- 1 valkosipulinkynsi
- 2-3 kotimaista omenaa
- 50 g saksanpähkinöitä
- 1 oksa tuoretta salviaa
- 2 dl raastettua Västerbotten- juustoa
Lisäksi:
- 350 g pastaa, esim. spagettia
Valmistusohje
1. Kuumenna pannulla öljy-voiseos ja purista raakamakkarapalloja kuoresta suoraan pannulle. Paista makkaroita keskilämmöllä 10 minuuttia välillä pyöritellen.
2. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun runsaaseen veteen. Keitä napakan kypsäksi. Valuta pasta mutta säästä kattilaan 2 dl keitinlientä. Lisää pastat takaisin keitinliemen joukkoon.
3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi sekä pese ja viipaloi omenat. Rouhi saksanpähkinät. Lisää makkaroiden joukkoon valkosipulit, omenat, pähkinät ja riivityt salvian lehdet. Kääntele hetki.
4. Lisää puolet juustoraasteesta pastan joukkoon. Lisää makkara-omenaseos pannulta ja kääntele ainekset kevyesti sekaisin. Jaa lautasille ja ripottele pinnalle loppu juustosta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous