Reseptit

Syksyinen raakamakkarapasta

Viikonlopun elegantti pastaherkku syntyy syksyn mauista ja maukkaista raakamakkaroista, jotka paistetaan siskonmakkaroiden tapaan.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Syksyinen raakamakkarapasta

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • noin 300 g raakamakkaraa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2-3 kotimaista omenaa
  • 50 g saksanpähkinöitä
  • 1 oksa tuoretta salviaa
  • 2 dl raastettua Västerbotten- juustoa

Lisäksi:

  • 350 g pastaa, esim. spagettia

Valmistusohje

1. Kuumenna pannulla öljy-voiseos ja purista raakamakkarapalloja kuoresta suoraan pannulle. Paista makkaroita keskilämmöllä 10 minuuttia välillä pyöritellen.

2. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun runsaaseen veteen. Keitä napakan kypsäksi. Valuta pasta mutta säästä kattilaan 2 dl keitinlientä. Lisää pastat takaisin keitinliemen joukkoon.

3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi sekä pese ja viipaloi omenat. Rouhi saksanpähkinät. Lisää makkaroiden joukkoon valkosipulit, omenat, pähkinät ja riivityt salvian lehdet. Kääntele hetki.

4. Lisää puolet juustoraasteesta pastan joukkoon. Lisää makkara-omenaseos pannulta ja kääntele ainekset kevyesti sekaisin. Jaa lautasille ja ripottele pinnalle loppu juustosta.

X