Reseptit

Syllabub

14.12.2012 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 dl amaretto-likööriä
3 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua
1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
keksejä (esim. Annas lantkakor)

Valmistusohje

”Paras ja helpoin joulun jälkiruoka syntyy hujauksessa. Englantilainen perinne jälkiruoka, syllabub, on liköörillä maustettua unelmaista vaahtoa.”

  • Mittaa amaretto, sokeri ja sitruunamehu kulhoon. Vatkaa sekaisin sähkövatkaimella. Kaada kerma hitaasti seokseen samalla koko ajan vatkaten. Syllabub on valmista, kun se muistuttaa rakenteeltaan pehmeää kermavaahtoa.
  • Murenna keksejä jälkiruokakulhojen pohjalle ja lusikoi päälle vaahto. Koristele keksimuruilla ja esimerkiksi karpaloilla.

 

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi