Syllabub
Reseptit

Syllabub

Jälkiruoka englantilaiseen tapaan. Tätä on syllabub, jota voisi kuvailla vaahdoksi, jossa maistuvat sekä unelmat että likööri.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Syllabub

  • 1 dl amaretto-likööriä
  • 3 rkl sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
  • keksejä (esim. Annas lantkakor)

Valmistusohje

Syllabub tehdään näin:

1. Mittaa amaretto, sokeri ja sitruunamehu kulhoon. Vatkaa ainekset sekaisin sähkövatkaimella. Kaada kerma hitaasti seokseen samalla koko ajan vatkaten. Syllabub on valmista, kun se muistuttaa rakenteeltaan pehmeää kermavaahtoa.

2. Murenna keksejä jälkiruokakulhojen pohjalle ja lusikoi päälle vaahto. Koristele syllabub keksimuruilla ja esimerkiksi sokeroiduila karpaloilla.

Lue myös: Näin tehdään englantilainen kerrosvanukasta (trifle)

Katso myös Kotiliesi.fi: Joulun jälkiruoat – näillä suosikkiherkuilla hurmaat juhlavieraasi

X