Reseptit

Syrnikit ja vadelmakastike

Syrnikit eli venäläiset rahkaletut maistuvat vadelmakastikkeen ja tuoreiden tai pakastevadelmien kanssa. Paista sokeripitoiset letut maltillisella lämmöllä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Syrnikit:

  • 1 prk (250 g) rahkaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl suolaa

Vadelmakastike:

  • 250 g pakastevadelmia
  • 1/4 dl vettä
  • 1/4 dl sitruunamehua
  • 1 dl tomusokeria

Lisäksi:

  • vadelmia

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa keskenään rahka, munat, jauhot, sokerit ja suola. Anna taikinan turvota sillä välin, kun teet kastikkeen.

2. Kaada vadelmat kattilaan. Lisää vesi ja sitruunamehu. Kiehauta seos ja pyöräytä sileäksi sauvasekoittimella. Lisää tomusokeri ja anna kastikkeen jäähtyä.

3. Paista syrnikit paistinpannulla keskilämmöllä voissa kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

X