Reseptit

Tabbouleh

Tuoreella mintulla maustettu tabbouleh-salaatti on leivän kanssa kelpo lounas tai buffet-pöydän herkku.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl bulguria
  • vettä, mineraalisuolaa
  • 1 punasipuli
  • 1 tuore kurkku
  • 4 tomaattia
  • 1 nippu kevätsipuleita
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 ruukullinen minttua
  • 2 sitruunan mehu
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • ripaus hienoa merisuolaa ja rouhittua mustapippuria

vadille:

  • (side)salaatinlehtiä, sitruunalohkoja

Valmistusohje

Kypsennä bulguria pakkauksen ohjeen mukaan 15 minuuttia ja anna sen jäähtyä.

Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna kurkku, tomaatit, kevätsipulit, persilja ja minttu. Sekoita keskenään kaikki aineet ja mausta salaatti maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Levitä tabbouleh vadille salaatinlehtien päälle ja koristele halutessasi sitruunalohkoilla.

X