Reseptit

Tabbouleh-salaatti

Tabbouleh-salaattiin voi käyttää bulgurin sijaan couscousia, spelttiä tai quinoaa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl vettä
  • suolaa
  • 2 dl bulguria
  • 1 punasipuli
  • 3–4 tomaattia
  • ½ tuoretta kurkkua
  • 1 nippu tai ruukku persiljaa
  • 1 nippu tai ruukku minttua
  • 1 sitruunan mehu
  • ½ dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kiehauta suolalla maustettu vesi. Lisää bulgur ja keitä 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Kuori ja hienonna punasipuli. Huuhdo ja hienonna tomaatit sekä kurkku. Hienonna persilja ja minttu.

3. Sekoita kaikki hienonnetut aineet ja jäähtynyt bulgur keskenään. Lisää sitruunamehu ja oliiviöljy. Mausta salaatti maun mukaan suolalla sekä mustapippurilla ja kumoa tarjolle.

Katso myös:
Papu-tabbouleh, Ruoka.fi
Helppo tabbouleh-salaatti, Ruoka.fi Tabbouleh-salaatti ohrasta, Kotiliesi.fi

 

X