Reseptit

Taco-peltimakaronilaatikko

Kun levität makaronilaatikon pellille, saat enemmän rapeaksi paistuneita makaronisattumia. Lisää jauhelihapaistoksen joukkoon raastettua porkkanaa ja palsternakkaa, niin täyte mehevöityy.

Teksti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taco-peltimakaronilaatikko:

  • 5 dl makaronia
  • 1 keltasipuli
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 250 g broilerin tai kalkkunan jauhelihaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 3 rkl ketsuppia
  • 2 rkl taco-mausteseosta
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl cheddarjuustoraastetta
  • 4 dl kevytmaitoa
  • 2 kananmunaa

Päälle:

  • 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 tl kuivattua oreganoa

Valmistusohje

Taco-peltimakaronilaatikko valmistuu helposti näin:

1. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi ja valuta ne hyvin lävikössä.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta porkkana ja palsternakka. Ruskista jauheliha öljyssä paistinpannulla. Kun jauheliha on saanut kauniin ruskean värin, lisää joukkoon sipulit ja juuresraasteet. Mausta ketsupilla, taco-mausteseoksella ja suolalla. Kypsennä viitisen minuuttia.

3. Sekoita joukkoon keitetyt makaronit. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita joukkoon juustoraaste.

4. Sekoita maito ja munat kulhossa. Kaada makaronipaistoksen päälle.

5. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Levitä pellille. Mausta taco-peltimakaronilaatikko vielä ripottelemalla sen pinnalle oreganoa. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Vinkki: Nauti taco-peltimakaronilaatikko esimerkiksi texmex-henkisen maissi-papusalaatin tai grillatun maissi-lehtikaalisalaatin kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Tacomauste on parasta itse tehtynä

X