Reseptit

Taco-peltimakaronilaatikko

Kun levität makaronilaatikon pellille, saat enemmän rapeaksi paistuneita makaronisattumia. Lisää jauhelihapaistoksen joukkoon raastettua porkkanaa ja palsternakkaa, niin täyte mehevöityy.

Teksti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taco-peltimakaronilaatikko:

  • 5 dl makaronia
  • 1 keltasipuli
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 250 g broilerin tai kalkkunan jauhelihaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 3 rkl ketsuppia
  • 2 rkl taco-mausteseosta
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl cheddarjuustoraastetta
  • 4 dl kevytmaitoa
  • 2 kananmunaa

Päälle:

  • 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 tl kuivattua oreganoa

Valmistusohje

1. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi ja valuta lävikössä.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta porkkana ja palsternakka. Ruskista jauheliha öljyssä paistinpannulla. Lisää joukkoon sipulit ja juuresraasteet. Mausta ketsupilla, taco-mausteseoksella ja suolalla. Kypsennä viitisen minuuttia.

3. Sekoita joukkoon keitetyt makaronit. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita joukkoon juustoraaste.

4. Sekoita maito ja munat kulhossa. Kaada makaronipaistoksen päälle.

5. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Levitä pellille. Ripottele päälle oreganoa. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

X