Reseptit

Tacolohikori

Tacolohikori kootaan tacomaustetuista lohipyöryköistä, lohkoperunoista ja majoneesipohjaisesta kurkkudipistä. Perjantai-illan paras napostelukori on tässä!

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lohkoperunat

  • 500 g perunoita, yleislajike
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta

Tacolohipyörykät

  • 1 dl kermaa
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 1 rs (300 g) lohijauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl tacomausteseosta
  • 1/2 tl suolaa

Paistamiseen

  • 2 rkl rypsiöljyä

Tartarkastike

  • 2 dl majoneesia
  • 1 dl kurkkusalaattia

Valmistusohje

Tacolohikori tehdään helposti näin:

1. Pese perunat huolellisesti. Leikkaa perunat lohkoiksi ja kaada kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, suola ja paprikajauhe. Ravistele sekaisin ja kaada leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä perunoita 225-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Valmista tällä välin lohipyörykät ja tartarkastike.

2. Mittaa kulhoon kerma ja korppujauhot. Anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon lohijauheliha, kananmuna, sitruunamehu, tacomausteseos ja suola. Muotoile pyöryköiksi. Paista pyöryköitä pannulla tilkassa öljyä noin 10 minuuttia välillä käännellen.

3. Sekoita tartarkastikkeen ainekset kulhossa ja siirrä kylmään maustumaan hetkeksi.

4. Kokoa lautasille tai pieniin koreihin lohkoperunoita ja lohipyöryköitä. Tarjoile lisäksi tartarkastiketta ja ketsuppia.

VINKKI! Voit kypsentää lohipyörykät myös uunipellillä lohkoperunoiden kanssa. Tee näin: Kypsennä ensin lohkoperunoita 20 minuuttia, lisää pellille pyörykät ja jatka kypsentämistä vielä 15–20 minuuttia.

Katso myös: 4 x kalaruoka – nappaa herkulliset ja helpot reseptit

Katso myös Kotiliesi.fi: Texmex – rakastettu lohturuoka on perjantain pelastus ja juhlien rento hemmotteluherkku

X