Tacolohikori
Tacolohikori kootaan tacomaustetuista lohipyöryköistä, lohkoperunoista ja majoneesipohjaisesta kurkkudipistä. Perjantai-illan paras napostelukori on tässä!
Ainekset
Lohkoperunat
- 500 g perunoita, yleislajike
- 2 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
Tacolohipyörykät
- 1 dl kermaa
- 1/2 dl korppujauhoja
- 1 rs (300 g) lohijauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 rkl tacomausteseosta
- 1/2 tl suolaa
Paistamiseen
- 2 rkl rypsiöljyä
Tartarkastike
- 2 dl majoneesia
- 1 dl kurkkusalaattia
Valmistusohje
Tacolohikori tehdään helposti näin:
1. Pese perunat huolellisesti. Leikkaa perunat lohkoiksi ja kaada kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, suola ja paprikajauhe. Ravistele sekaisin ja kaada leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä perunoita 225-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Valmista tällä välin lohipyörykät ja tartarkastike.
2. Mittaa kulhoon kerma ja korppujauhot. Anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon lohijauheliha, kananmuna, sitruunamehu, tacomausteseos ja suola. Muotoile pyöryköiksi. Paista pyöryköitä pannulla tilkassa öljyä noin 10 minuuttia välillä käännellen.
3. Sekoita tartarkastikkeen ainekset kulhossa ja siirrä kylmään maustumaan hetkeksi.
4. Kokoa lautasille tai pieniin koreihin lohkoperunoita ja lohipyöryköitä. Tarjoile lisäksi tartarkastiketta ja ketsuppia.
VINKKI! Voit kypsentää lohipyörykät myös uunipellillä lohkoperunoiden kanssa. Tee näin: Kypsennä ensin lohkoperunoita 20 minuuttia, lisää pellille pyörykät ja jatka kypsentämistä vielä 15–20 minuuttia.
Katso myös: 4 x kalaruoka – nappaa herkulliset ja helpot reseptit
Katso myös Kotiliesi.fi: Texmex – rakastettu lohturuoka on perjantain pelastus ja juhlien rento hemmotteluherkku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous