Reseptit

Kanatacot eli Tacos con pollo

Täydellistä pikkusuolaista! Kanatacot sopivat tarjottavaksi esimerkiksi illanistujaisiin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Tacos con pollo eli kanatacot kootaan nopeasti kuumennettujen tortillojen päälle ja syödään sormin.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kanatacot eli tacos con pollo

  • 8 maissitortillaa
  • 400 g broilerinfileetä

marinadi

  • 1 rkl chilitahnaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 tl oreganoa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl rypsiöljyä

Lisäksi

  • ranskankermaa tai murennettua tuorejuustoa
  • 1-2 murskattua avokadoa
  • 1-2 punasipulia
  • tulista tomaattikastiketta (salsa brava)

Valmistusohje

Kanatacot valmistuvat helposti näin:

1. Anna broilerifileiden maustua marinadissa noin 4 tuntia. Grillaa tai paista fileet.

2. Kuumenna tortillat nopeasti kuivalla, kuumalla paistinpannulla. Taita tortillat varoen tacoiksi ja täytä suikaloidulla broilerilla, hienonnetulla avokadolla ja punasipulilla. Lusikoi päälle salsa bravaa, tulista tomaattikastiketta ja ranskankermaa tai juustomurusia. Mausta kanatacot vielä tuoreella korianterilla ennen tarjoilua.

Lue myös Kotiliesi.fi: Helsinkiläisravintolan henksulounaasta tuli vahingossa järjetön hitti – Shanghai tacojen reseptiä on kopioitu kymmeniin eri ravintoloihin

X