tähtianiksella maustettu broileri-kookospata
Reseptit

Tähtianiksella maustettu kookosbroileripata

Tähtianiksella maustettu kookosbroileripata on mitä parhainta syystalven arkiruokaa.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia Oy

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 broilerin rintafileetä
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria
  • 2 rkl neitsytkookosöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 4 dl kanalientä (noin)
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 0.5 rkl curryjauhetta
  • 2-3 tähtianista
  • 4 isoa perunaa kuutioina
  • 1 paksoikaali (tai ½ kiinankaali)
  • (ripaus suolaa)

Valmistusohje

1. Mausta broilerin rintafileet molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna neitsytkookosöljy paistin-pannulla ja ruskista fileet kauniin kullanruskeiksi. Laita fileet pataan.

2. Lisää pataan myös hunaja, kanaliemi, kookosmaito, curryjauhe, tähtianikset ja kuutioidut perunat. Nosta pata liedelle ja kiehauta. Hauduta kannen alla keskilämmöllä 30–40 minuuttia.

3. Suikaloi paksoi tai kiinankaali ja lisää suikaleet pataan muutamaksi minuutiksi.

4.Tarkista liemen maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile pata keitetyn riisin kera.

Katso myös nämä broilerireseptit

Aprikoosibroileri
Marokkolainen broileritagine
Kevyt parsakaali-broileripata
Kotiliesi.fi:Vinkit broilerin maustamiseen

X