20.2.2014

Tähtisade-kakku

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

4 munaa
125 g taloussuklaata
2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
150 g voita tai margariinia
1 1/2 dl fariinisokeria

kostutus:

2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

väliin ja päälle:

2 dl mangososetta
1-2 banaania
3-4 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

pinnalle:

kaakaojauhetta tai tomusokeria
marsipaanista tehtyjä tähtiä
sokerikuulia

Valmistusohje

Hurmaava tähtisadekakku sopii juhliin kuin juhliin.

1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.

2. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija noin 23 cm).

3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Pilko suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata miedolla lämmöllä välillä  sekoitellen. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon yksitellen keltuaiset. Lisää suklaa vähitellen samalla kevyesti vatkaten.

4. Lisää taikinaan toisiinsa sekoitetut kuivat aineet. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele vaahto varoen taikinaan.

5. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 40–50 minuuttia. Peitä kakun pinta tarvittaessa foliolla paistamisen loppupuolella.

6. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta levyt vaniljamaidolla. Vatkaa kerma sokereiden kanssa vaahdoksi. Kokoa kakku levittämällä kerrosten väliin mangososetta, kermavaahtoa ja banaaniviipaleita. Voit jättää kermavaahtoa myös kakun pinnalle tai siivilöidä pinnalle kaakaojauhetta tai tomusokeria.

7. Kauli pala marsipaania ohueksi levyksi ja ota tähtimuoteilla koristeita kakun pinnalle. Kuvan kakun valkoiset tähdet on tehty sokerimassasta ja muut tähdet värillisistä marsipaaneista.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi