Reseptit

Taleggio-juustolla kuorrutettu tatti-perunapaistos

7.9.2012 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Herkullinen uuniruoka, jossa tuoreet tatit ja perunat gratinoidaan huikella, italialaisella Taleggio-juustolla. Nappa talteen juustokauppian resepti.

Ainekset

1.2 kg perunoita
2 salottisipulia
150 g tuoreita tatteja
2 valkosipulinkynttä
voita
öljyä
200 g Taleggio-juustoa
2 dl kermaa
silputtua lehtipersiljaa
mustapippuria
suolaa

Valmistusohje

Taleggio on pastöroidusta lehmänmaidosta valmistettu täysrasvainen juusto.  Neliönmuotoinen, litteähkö juusto tulee Pohjois-Italian alpeilta, ja on saanut nimensä Taleggion laakson mukaan. Oranssikellertävä kuori kätkee sisälleen puolipehmeän rakenteen.  Taleggion maku on aromaattisen hedelmäinen, pikantti ja saa kypsyessään hieman
tryffeliä muistuttavan makuvivahteen.

Taleggio sopii mainiosti juustotarjottimelle, mutta tässä Helsingin Wanhan kauppahallin juustokauppiaan, Tuula Paalasen reseptissä se gratinoi tuoreet tatit ja perunat.

Näin teet Taleggio-tatti-perunat:

Silppua sipulit, viipaloi perunat ohuelti. Paista sipulisilppua hetki voi-öljyseoksessa, lisää perunat ja paista ne puolikypsiksi. Mausta suolalla ja siirrä uunivuokaan.

Silppua tatit ja paista niitä, kunnes neste on haihtunut. Lisää nokare voita ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Jatka hetki paistamista.

Sekoita tatit, puolet kuorineen paloitellusta juustosta ja persiljasilppu perunoiden joukkoon. Mausta mustapippurilla ja kaada päälle kerma. Asettele loput juustosta paloina paistoksen pinnalle.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia tai kunnes perunat ovat täysin kypsiä ja paistoksen pinta ruskistunut.

Ohje: Tuula Paalanen, Juustokauppa Paalanen,  Vanha kauppahalli

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme