Reseptit

Talkooväen makkarakeitto

Kevyestä makkarakeitosta riittää syötävää isommallekin porukalle.

Teksti:
Anna Kara
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 perunaa
  • 3 porkkanaa
  • 1 pieni varhaiskaali
  • 3 kesäsipulia
  • 1,5 l lihalientä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 300 g mausteista makkaraa (rasvaa max. 10 %, esim. Vatajan Oiva grillimakkara tai Atria Punainen)
  • hienonnettuja tuoreita yrttejä maun mukaan (esim. persiljaa, kirveliä, timjamia)
  • (suolaa)
  • (mustapippuria)

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko perunat. Kuori ja viipaloi porkkanat. Suikaloi kaali ja hienonna sipulit.

2. Pane lihaliemi sekä tomaattimurska kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää kaikki paloitellut kasvikset ja keitä niitä noin 15 minuuttia.

4. Paloittele makkarat ja paahda ne ruskeiksi kuumassa, pinnoitetussa paistinpannussa ilman rasvaa. Lisää makkarat keittoon ja mausta keitto yrteillä sekä tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Jäikö nälkä?

kiinankaali-makkarakeitto

Kiinankaali-makkarakeitto

espanjalainen makkarakeitto

Espanjalainen makkarakeitto

siskonmakkarakeitto.

Nopea siskonmakkarakeitto

Kotiliesi.fi: Makkarakeitto

X