tandooririeskat
Nopeat pizzan kaltaiset leivät syntyvät valmiista perunarieskoista.
Reseptit

Tandooririeskat

Lämpimien rieskojen päällä on valmista salaattisekoitusta ja tandoorimaustettua jauhelihaa. Höysteenä on valmista chilikastiketta sekä jogurttikastiketta.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g naudan- tai karitsanjauhelihaa
  • 1 tl öljyä
  • 1-2 tl tandoorimaustetta (esimerkiksi Santa Maria)
  • 1/4 tl suolaa
  • 3 rkl silputtua korianteria
  • 1 pussi salaattisekoitusta
  • 2-4 perunarieskaa

Kastike:

  • 1 dl jogurttia
  • 1 tl hunajaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria

Lisäksi:

  • chilikastiketta

Valmistusohje

1. Paista jauheliha kypsäksi öljytilkassa. Lisää mausteet ja sekoita joukkoon silputtu korianteri.

2. Tee kastike: mausta jogurtti murskatulla valkosipulilla, hunajalla sekä suolalla ja sokerilla.

3. Lämmitä rieskat paahtimessa, sipaise halutessasi pinnalle voita. Jaa salaatti ja jauhelihaseos rieskojen päälle, lisää pinnalle jogurtti- ja chilikastiketta.

X