Mainos Reseptit

Tanja K & gänget: Gluteeniton suklaakakku kinuskikastikkeella

2.12.2015 Teksti: Tanja K & gänget Kuvat: Tanja K & gänget

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

kakku:

200 g voita
160 g gluteenitonta tummaa suklaata (>70%)
2 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
4 kananmunaa
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1/4 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
punaherukoita

Kinuskikastike:

1.5 dl Dansukker Cane Syrup ruokosokerisiirappia
2 dl vispikermaa

Valmistusohje

1. Aloita kinuskikastikkeesta. Mittaa aineet kattilaan. Anna kiehua hiljaa poreillen 10-15 minuuttia. Sekoita silloin tällöin. Anna jäähtyä jääkaapissa.
2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (24 cm), ja voitele laidat.
3. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Anna sulata sileäksi seokseksi.
4. Vatkaa joukkoon kananmunat ja sokeri.
5. Yhdistä kuivat ainekset ja lisää seos muiden aineiden joukkoon.
6. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 20 minuuttia 200 asteessa.
7. Jäähdytä kakkua hieman. Koristele punaherukoilla ja kinuskikastikkeella.

Tanja K & gänget -blogi osallistuu Dansukkerin ja Ruoka.fi:n Vuoden makein herkku -blogihaasteeseen.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *