29.5.2013

Tapasäyriäiset

Teksti: Seija Kilström ja Taina Salovaara Kuvat: jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

15

Arvostelu

Ainekset

500 g isoja katkaravunpyrstöjä
300 g kuorettomia pakastesimpukoita
1 dl rypsiöljyä
1 sitruunan mehu
1 iso silputtu punainen chili
2-3 hienonnettua valkosipulinkynttä
1 tl hiutalesuolaa
mustapippuria myllystä
reilusti persilja- ja tillisilppua

Lisäksi:

majoneesia
limettilohkoja

Valmistusohje

Tapastyyppiset äyriäiset voi tarjota vaikka pienistä laseista limettilohkoilla koristeltuna.

1. Anna äyriäisten sulaa hitaasti jääkaapissa. Valuta siivilässä. Sekoita mausteet ja sitruunamehu öljyyn. Silppua tilli ja persilja. Pane äyriäiset kulhoon tai isoon muovirasiaan. Lisää öljy ja vihersilppu. Sekoita ja anna maustua mielellään seuraavaan päivään.

2. Jaa äyriäiset pieniin laseihin. Lisää pinnalle nokare majoneesia, koristele limettilohkoilla.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi