824019-oliivit3.jpg
Reseptit

Tapenade eli oliivitahna

Oliivitahna yhdessä tuoreen patongin kanssa on loistava idea väli- tai iltapalaksi.
Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl mustia kivettömiä kalamata-oliiveja
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 10 tuoretta basilikan lehteä
  • 2 tl anjovistahnaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • rouhittua mustapippuria
  • 3–4 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Murskaa morttelissa tai hienonna sauvasekoittimella oliivit, kaprikset, valkosipulinkynsi ja basilikan lehdet karkeaksi tahnaksi. Mausta anjovistahnalla, sitruunamehulla ja rouhitulla mustapippurilla. Valuta joukkoon oliiviöljy samalla sekoittaen. Tarjoile tahna paahdetun maalaisleivän kanssa. Tahna säilyy jääkaapissa reilun viikon.

X