Reseptit 9.10.2012

Tapenade eli oliivitahna

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

4 dl mustia kivettömiä kalamata-oliiveja
1 rkl kapriksia
1 valkosipulinkynsi
10 tuoretta basilikan lehteä
2 tl anjovistahnaa
2 tl sitruunamehua
rouhittua mustapippuria
3–4 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Murskaa morttelissa tai hienonna sauvasekoittimella oliivit, kaprikset, valkosipulinkynsi ja basilikan lehdet karkeaksi tahnaksi. Mausta anjovistahnalla, sitruunamehulla ja rouhitulla mustapippurilla. Valuta joukkoon oliiviöljy samalla sekoittaen. Tarjoile tahna paahdetun maalaisleivän kanssa. Tahna säilyy jääkaapissa reilun viikon.

Kommentit (1)

Tämä on hyvä ohje. Tapenade ei kuitenkaan ole oliivitahna vaan kapristahna (nimi tulee provencalin kielisestä sanasta tapéno joka tarkoittaa kaprista).




0



0

Tämä on hyvä ohje. Tapenade ei kuitenkaan ole oliivitahna vaan kapristahna (nimi tulee provencalin kielisestä sanasta tapéno joka tarkoittaa kaprista).




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi