Reseptit

Taramosalata-mätitahna

Tahnaan voi käyttää suolattua muikun, siian tai mateen mätiä.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 silputtu sipuli
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • nippu persiljaa silputtuna
  • 8 viipaletta kuivahtanutta leipää raasteena
  • 1-2 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 2 sitruunan mehu
  • 2.5 dl suolattua muikun, siian tai mateen mätiä

Valmistusohje

Yhdistä silputut ainekset kulhoon, hierrä perunanuijalla leipämurut joukkoon ja valuta seokseen öljyä ja sitruunasta puserrettua mehua kunnes seos on tahnamainen.

Sekoita mäti joukkoon ja vatkaa tahna kuohkeaksi.

X