Reseptit

Tartar

Tartar tehdään Ninja keittiössä -kirjan ohjetta mukaillen. Ruoan juju on tuhdissa maustekastikkeessa, jossa maistuu viehkeästi Aasia. Koska kirjan ohjeella kastiketta tulee runsaasti, tuplasimme lihamäärän tähän ohjeeseen.

Teksti:
Jesper Björkel ja Hannu Valkama
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tartar

  • 400 g naudan ulkofileetä tai paistia
  • seesamiöljyä
  • sormisuolaa
  • 4 kananmunan keltuaista
  • 1 vihreä omena
  • 1 kevätsipuli

Kastike

  • 1 dl gochujangia
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl miriniä
  • 1 rkl sokeria
  • suolaa

Valmistusohje

Tartar tehdään helposti näin:

1. Pilko liha hyvin pieniksi paloiksi. Sekoita kastike ja sekoita se lihan joukkoon.

2. Muotoile taikinasta neljä tartarpihviä ja laita kulhojen pohjalle. Aseta keskelle pihvejä kananmunan keltuaiset. Lisää lihan pinnalle pieni loraus seesamiöljyä, muutamia hippusia sormisuolaa, silputtua kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.

3. Leikkaa omena ohuen ohuiksi viipaleiksi. Viimeistele tartar omenaviipaleilla ja kevätsipulisuikaleilla.

Katso myös: Tartarleivät

Katso myös Kotiliesi.fi: Hirvitartar

X