Tartar
Tartar tehdään Ninja keittiössä -kirjan ohjetta mukaillen. Ruoan juju on tuhdissa maustekastikkeessa, jossa maistuu viehkeästi Aasia. Koska kirjan ohjeella kastiketta tulee runsaasti, tuplasimme lihamäärän tähän ohjeeseen.
Ainekset
Tartar
- 400 g naudan ulkofileetä tai paistia
- seesamiöljyä
- sormisuolaa
- 4 kananmunan keltuaista
- 1 vihreä omena
- 1 kevätsipuli
Kastike
- 1 dl gochujangia
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl miriniä
- 1 rkl sokeria
- suolaa
Valmistusohje
Tartar tehdään helposti näin:
1. Pilko liha hyvin pieniksi paloiksi. Sekoita kastike ja sekoita se lihan joukkoon.
2. Muotoile taikinasta neljä tartarpihviä ja laita kulhojen pohjalle. Aseta keskelle pihvejä kananmunan keltuaiset. Lisää lihan pinnalle pieni loraus seesamiöljyä, muutamia hippusia sormisuolaa, silputtua kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.
3. Leikkaa omena ohuen ohuiksi viipaleiksi. Viimeistele tartar omenaviipaleilla ja kevätsipulisuikaleilla.
Katso myös: Tartarleivät
Katso myös Kotiliesi.fi: Hirvitartar
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous