
Tartarleivät
Tartarpihvi saa hehkeän värinsä punajuuresta.
Ainekset
- ruis- tai saaristolaisleipää
- voita
tartarpihvit
- 250 g härän sisäfileetä
- 1 rkl pieniä kapriksia
- 1 etikkapunajuuri
- 1 tl vahvaa sinappia
- suolaa
- mustapippuria
Päälle
- 1 dl ranskankermaa
- 2 rkl silputtua ruohosipulia
- isoja kapriksia
Valmistusohje
1. Leikkaa liha läpikuultavan ohuiksi viipaleiksi ja viipaleet pieneksi silpuksi. Silppua punajuuri hyvin hienoksi, hienonna kaprikset. Pane liha ja muut ainekset kulhoon, sekoita ja mausta hyvin.
2. Ota leipäviipaleista muotilla halkaisijaltaan noin 5 cm:n kokoisia leipiä. Voitele leivät. Painele lihaseos muottia apuna käyttäen pihveiksi leipien päälle.
3. Lisää pinnalle nokare ranskankermaa. Koristele ruohosipulisilpulla ja isoilla kapriksilla. Tarjoa leivät mahdollisimman pian.

Tartarleipien seurana maistuu elegantti, yrttinen ja mineraalinen Freixenet Elyssia Gran Cuvée Brut.
Katso myös:
Miniburgerit tartarpihvillä ja avokadotahnaa
Lammastartar
Härkätartar
Kotiliesi.fi: Tartarpihvi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous