Reseptit

Tartarleivät

2.12.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Ainekset

ruis- tai saaristolaisleipää
voita

tartarpihvit

250 g härän sisäfileetä
1 rkl pieniä kapriksia
1 etikkapunajuuri
1 tl vahvaa sinappia
suolaa
mustapippuria

Päälle

1 dl ranskankermaa
2 rkl silputtua ruohosipulia
isoja kapriksia

Valmistusohje

Tartarpihvi saa hehkeän värinsä punajuuresta.

1. Leikkaa liha läpikuultavan ohuiksi viipaleiksi ja viipaleet pieneksi silpuksi. Silppua punajuuri hyvin hienoksi, hienonna kaprikset. Pane liha ja muut ainekset kulhoon, sekoita ja mausta hyvin.

2. Ota leipäviipaleista muotilla halkaisijaltaan noin 5 cm:n kokoisia leipiä. Voitele leivät. Painele lihaseos muottia apuna käyttäen pihveiksi leipien päälle.

3. Lisää pinnalle nokare ranskankermaa. Koristele ruohosipulisilpulla ja isoilla kapriksilla. Tarjoa leivät mahdollisimman pian.

Tartarleipien seurana maistuu elegantti, yrttinen ja mineraalinen Freixenet Elyssia Gran Cuvée Brut.

Katso myös:

Miniburgerit tartarpihvillä ja avokadotahnaa
Lammastartar
Härkätartar
Kotiliesi.fi: Tartarpihvi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *