Reseptit

Tattari-perunarieskat

Uunituoreet rieskat maistuvat iltateellä tai lounaskeiton kaverina. Rieskojen mahtava maku syntyy tattarista, pehmeys perunahiutaleista.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tattari-perunarieskat:

  • 6 dl tattarihiutaleita
  • 1 pss (2 dl) perunahiutaleita (esim. Mielihyvä)
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 50 g margariinia
  • 5 dl piimää tai jogurttia
  • (siemeniä)

Valmistusohje

1. Mittaa tattari- ja perunahiutaleet, suola ja sooda kulhoon. Sekoita. Sulata margariini ja lisää taikinaan.

2. Lisää sen verran piimää tai jogurttia, että taikinasta tulee napakka, mutta ei kova. Anna taikinan turvota 15 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225-asteiseksi.

3. Jaa taikina 10 osaan. Kauli palat leivinpaperin päällä pyöreiksi rieskoiksi. Halutessasi voit lisätä rieskojen pinnalle siemeniä. Painele ne kaulimella kiinni rieskojen pintaa.

4. Vedä rieskat paperin päällä pellille. Pistele rieskat haarukalla. Paista uunin keskitasolla noin 7 minuuttia, kunnes rieskat ovat kauniin ruskeita.

Vinkki: Sekoita rieskojen seuraksi maukas levite avokadosta ja tuorejuustosta. Mausta levite valkosipulilla ja ripauksella chiliä. Rapeat peruna-tattaririeskat ovat parhaimmillaan juuri leivottuina. Ylimääräiset rieskat voi hyvin pakastaa ja lämmittää kuumassa uunissa ennen tarjoilua.

X