Reseptit

Tattaripuuro uunissa

Tattari on hauskaa vaihtelua perinteiselle kaurapuurolle. Tattaripuuro toimii hyvin esimerkiksi brunssipöydän jatkeena.

Teksti:
Anna Kara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2.5 dl tattarisuurimoita
  • 10 dl rasvatonta maitoa (tarvittaessa laktoositonta)
  • 1 tl suolaa
  • 4 tl hunajaa
  • laktoositonta margariinia voiteluun

Valmistusohje

1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Huuhtelu suurimot hyvin ensin lämpimällä ja sitten kylmällä vedellä.

2. Voitele uunivuoka. Kaada suurimot vuoan pohjalle. Sirottele suola ja hunaja suurimoiden päälle ja lisää maito. Sekoita hieman suurimoita nesteen seassa.

3. Kypsennä puuroa uunissa tunti tai kunnes suurimot ovat pehmenneet. Kaiken nesteen ei tarvitse olla hyytynyt. Sammuta uuni ja anna puuron tekeytyä hetki.

4. Tarjoile murskattujen marjojen, mehukeiton tai maidon kanssa.

Vinkki: Voit valmistaa puuron myös annosvuokiin, kuten kuvassa. Jaa tällöin raaka-aineet annoskuppeihin.

1 annos: 263 kcal/1108 kJ

X