Reseptit

Tattikeitto cappucino

Tatticappucino on nappivalinta syksyiseksi alkupalaksi.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl tuoreita tatteja
  • 1 rkl öljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 5 dl kasvislientä liemikuutiosta
  • 2 dl rasvatonta maitoa
  • nippu ruohosipulia

Valmistusohje

Silppua siivotut tatit ohueksi hakkelukseksi ja kumoa kattilaan. Kuullota öljytilkan kanssa. Murskaa joukkoon valkosipulinkynsi ja murenna kasvisliemikuutio. Lisää kuuma vesi ja keitä 20 minuuttia.

Kuumenna rasvaton maito kiehumispisteeseen. Vaahdota. Tarkista keiton maut, liemikuution suolaisuus vaikuttaa makuun. Saksi ruohosipulit keiton joukkoon ja valuta maitovaahto keiton päälle juuri ennen tarjoilua. Keitto maistuu myös sienipiiraspalan painikkeena.

X