Reseptit

Tattipasta

Tattipasta saa herkullisen makunsa mehukkaiden tattien lisäksi suolaisen rapeasta pekonista. Juusto puolestaan takaa pastan täyteläisyyden.

Teksti:
Ulderico De Santis

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 0.5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 5-6 valkosipulin kynttä
  • 1 cm pätkä punaista chilipalkoa
  • 4-5 herkkutattia
  • (100 g amerikanpekonia)
  • 2 dl vahvaa lihalientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 0.5 dl kermaa
  • parmesaania
  • persiljaa
  • 400 g fettucine-nauhapastaa

Valmistusohje

Lorauta oliiviöljy isolle pannulle. Kuumenna pannu, lisää chili ja valkosipulit. Paista valkosipulin kynnet (ja halutessasi pekoni) kauniin ruskeiksi. Ota ne ja chili pois pannulta. Leikkaa tatit ohuiksi siivuiksi. Paista niitä hetki kunnes ne saavat vähän väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Keitä pasta (fettucine tai spagetti) lähes kypsäksi ja valuta nopeasti lävikössä. Laita pasta pannulle, lisää lämmin lihaliemi, valkoviini ja halutessasi kermaa. Sekoita kaikki keskenään kuumalla pannulla. Annostele lautasille. Viimeistele parmesaanilla ja perasiljalla.

X