Tattipasta
Tattipasta saa herkullisen makunsa mehukkaiden tattien lisäksi suolaisen rapeasta pekonista. Juusto puolestaan takaa pastan täyteläisyyden.
Ainekset
- 0.5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
- 5-6 valkosipulin kynttä
- 1 cm pätkä punaista chilipalkoa
- 4-5 herkkutattia
- (100 g amerikanpekonia)
- 2 dl vahvaa lihalientä
- 1 dl valkoviiniä
- 0.5 dl kermaa
- parmesaania
- persiljaa
- 400 g fettucine-nauhapastaa
Valmistusohje
Lorauta oliiviöljy isolle pannulle. Kuumenna pannu, lisää chili ja valkosipulit. Paista valkosipulin kynnet (ja halutessasi pekoni) kauniin ruskeiksi. Ota ne ja chili pois pannulta. Leikkaa tatit ohuiksi siivuiksi. Paista niitä hetki kunnes ne saavat vähän väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Keitä pasta (fettucine tai spagetti) lähes kypsäksi ja valuta nopeasti lävikössä. Laita pasta pannulle, lisää lämmin lihaliemi, valkoviini ja halutessasi kermaa. Sekoita kaikki keskenään kuumalla pannulla. Annostele lautasille. Viimeistele parmesaanilla ja perasiljalla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous