Reseptit

Tattisalaatti italialaisittain

Tatti taipuu hyvin sienisalaattiin. Tässä reseptissä salaatti tehdään italialaisittain, jolloin sitruunamehusta ja oliiviöljystä valmistetun kastikkeen lisäksi tattisiivujen päälle ripotellaan parmesaania sekä rucolaa.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kpl (noin 250 g) isohkoa tattia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl vettä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ripaus sormisuolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • 50 g parmesaanijuustoa
  • ½ rasiaa rucolaa

Valmistusohje

1. Puhdista tatit ja leikkaa hyvin ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet laakealle tarjoiluvadille.

2. Sekoita kulhossa sitruunamehu, vesi ja oliiviöljy keskenään ja pirskota kastike tasaisesti sienien päälle. Ripottele pinnalle mausteet.

3. Höylää päälle parmesaanijuustoa ja koristele rucolasalaatilla.

700 kJ (170 kcal) 1 annos

X