14.3.2014

Täysjyvä-kalkkunaleivät

Teksti: Katri Schröder Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Ainekset

6 täysjyväleipäviipaletta
salaatinlehtiä
6 ohutta kalkkunafileeviipaletta
2 tomaattia
kourallinen sinimailasen ituja

Avokadomajoneesi:

1 iso kypsä avokado
1 rkl lämmintä vettä
1 rkl limettimehua

Valmistusohje

Täysjyvä-kalkkunaleipä ja kuppi lämmintä teetä muodostavat vaikka ihanan iltapalan.

1. Valmista ensin avokadomajoneesi. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha kulhoon. Soseuta avokado haarukalla tasaiseksi ja notkista vedellä ja limetinmehulla.

2. Levitä kolmelle leipäviipaleelle avokadomajoneesia. Nosta päälle salaatinlehdet, kalkkunaleikkeleet, viipaloidut tomaatit ja idut.

3. Nosta päälle loput leivistä kansiksi