958082-kalkkunaleipa.jpg
Reseptit

Täysjyvä-kalkkunaleivät

Täysjyvä-kalkkunaleipä sopii niin aamupalaksi, evääksi kuin täyttäväksi iltapalaksikin. Helppoa ja ravitsevaa!
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 täysjyväleipäviipaletta
  • salaatinlehtiä
  • 6 ohutta kalkkunafileeviipaletta
  • 2 tomaattia
  • kourallinen sinimailasen ituja

Avokadomajoneesi:

  • 1 iso kypsä avokado
  • 1 rkl lämmintä vettä
  • 1 rkl limettimehua

Valmistusohje

Täysjyvä-kalkkunaleipä ja kuppi lämmintä teetä muodostavat vaikka ihanan iltapalan.

1. Valmista ensin avokadomajoneesi. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha kulhoon. Soseuta avokado haarukalla tasaiseksi ja notkista vedellä ja limetinmehulla.

2. Levitä kolmelle leipäviipaleelle avokadomajoneesia. Nosta päälle salaatinlehdet, kalkkunaleikkeleet, viipaloidut tomaatit ja idut.

3. Nosta päälle loput leivistä kansiksi

X