Reseptit

Täysjyväpastaa ja merenantimia

Maukasta ja terveellistä. Täysjyväpasta merenelävien kera antaa takuulla puhtia loppupäivään.
Teksti: Soili Soisalo Kuvat: Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g täysjyväpastaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1-2 tl hunajaa tai tummaa sokeria
  • 1/4-2 tl chilijauhetta (voimakkuudesta riippuen)
  • 1/2 tl suolaa
  • 1-2 tl Välimeren yrttisekoitusta
  • 1-2 rkl kapriksia
  • 400 g katkarapuja tai äyriäissekoitusta
  • 4 rkl voimakasta juustoraastetta

Valmistusohje

Täysjyväpasta on maukasta ja terveellistä, kastikkeen voi höystää merenantimilla.

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota öljyssä ja pane pastavesi kiehumaan.
  2. Lisää kastikkeeseen tomaattimurska sekä mausteet ja kaprikset ja hauduta kastike kypsäksi.
  3. Keitä pasta ja lisää sillä välin äyriäiset kastikkeeseen kuumenemaan.
  4. Jaa pasta lautasille, lisää kastike ja juustoraaste ja tarjoa vihreän salaatin kanssa.

1700 kJ (400 kcal)/ 1 annos

X