Reseptit

Täyteläinen ahvenkeitto

Ahvenkeitto saa hienon makuvivahteen sitruunankuoresta ja viinistä. Voit ripotella tillin keiton pinnalle sellaisenaan tai tarjota keiton tilliöljyn kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Täyteläinen ahvenkeitto:

  • 400 g ahvenfileitä
  • 8 perunaa (esim. siikli)
  • 1-2 porkkanaa
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 suikaletta luomusitruunan kuorta
  • 50 g voita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 6 dl vettä
  • 2 kalaliemikuutiota
  • 2 dl kermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl pippuria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • tilliä

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Silppua sipulit. Vuole sitruunasta ohuita suikaleita perunankuorimaveitsellä.

2. Sulata voi kattilassa. Kuullota sipuleita hetki voissa. Lisää sitruunankuori, perunat ja porkkanat. Kaada päälle viini ja vesi. Murenna kalaliemikuutiot liemeen. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

3. Puolita kalafileet ja lisää ne kerman kanssa kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna keiton kiehua hiljalleen pari minuuttia. Mausta sitruunamehulla ja peitä kattila kannella. Anna makujen tekeytyä jonkin aikaa. Silppua pinnalle tilliä.

X