Reseptit

Täytetty grillinieriä

Teksti:
Leena Valta
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kokonaista nieriä- tai kirjolohifileetä (1,2kg)
  • ripaus suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • puuvillalankaa

Täyte :

  • 200 g vuohenjuustoa

Yrttitäyte :

  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 1/2 nippua minttua
  • nippu persiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl kapriksia
  • 2 rkl sitruunamehua

Ennen grillausta :

  • 2 rkl oliiviöljyä nahkan voiteluun

Valmistusohje

1. Valmista ensin yrttitäyte. Hienonna yrtit karkeaksi silpuksi. Murskaa ja hienonna valkosipuli ja kaprikset. Sekoita yrtit mausteiden ja sitruunamehun kanssa ja vatkaa oliiviöljy joukkoon ohuena nauhana.

2. Pyyhi kalafileet talouspaperilla kuiviksi ja mausta suolalla ja rouhitulla pippurilla. Levitä fileen päälle tasaisesti yrttiseos.

3. Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi kiekoiksi ja nosta yrttiseoksen päälle.

4. Nosta toinen fileistä pinnalle nahkapuoli ylöspäin ja sido kalafileet yhteen kutistumattomalla puuvillalangalla. Öljyä kalapaketin nahkapuolet ja kääri kaksinkertaiseen folioon tai nosta halsteriin.

5. Grillaa miedolla lämmöllä välillä käännellen noin 30 minuuttia koosta ja lämmöstä riippuen.

X