Reseptit

Täytetty kala valmistuu grillissä

Kokonaisen siikan tai kuhan voi valmistaa helposti grillissä. Kokeile täyttää kala esimerkiksi pestolla, sipulilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla ja tillillä.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 suuri siika tai kuha
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

täyte:

  • 1 dl pestoa
  • 2-3 kevät- tai nippusipulia hienonnettuina
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuina
  • 1 pieni nippu tilliä hienonnettuna
  • muutama basilikanoksa hienonnettuna

pinnalle:

  • öljyä

Valmistusohje

Kokonainen täytetty kala kannattaa grillata halstarissa, jonka avulla se on helppo kääntää.

Avaa kala ja poista siitä kidukset sekä sisälmykset. Jätä kala suomustamatta, mutta huuhdo se huolellisesti.

Mausta kala sitruunamehulla, mineraalisuolalla ja maun mukaan mustapippurilla.

Sekoita keskenään kaikki täyteaineet ja täytä kalan vatsa seoksella. Voitele kala öljyllä.

Grillaa miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia kalan koon ja grillin kuumuuden mukaan. Käännä kala varovasti lastalla tai halstarin avulla kypsymisen puolivälissä.

X