Reseptit

Täytetty nokkosrulla

Täytetyssä nokkosrullassa yhdistyvät lohen, tillin ja tuorejuuston harmoninen makumaailma.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 8 dl maitoa
  • 2-3 dl ryöpättyjä, hienonnettuja nokkosia
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 6 munaa

täyte:

  • 250 g kylmäsavulohta
  • 1 nippu tilliä
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa (rasvaa 2 %)
  • 1 tl sitruunapippuria

Valmistusohje

Vatkaa vehnäjauhot maidon joukkoon tasaiseksi seokseksi. Lisää hienonnetut nokkoset ja mausta seos mineraalisuolalla sekä mustapippurilla.

Vatkaa munat vaahdoksi ja sekoita vaahto muiden aineiden joukkoon. Kaada seos öljytyn leivinpaperin päälle uunipannuun ja paista 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia. Tee sillä aikaa täyte.

Hienonna kylmäsavulohi, tilli ja ruohosipuli. Sekoita niiden joukkoon tuorejuusto ja mausta seos sitruunapippurilla.

Ota munakaslevy uunista pois ja anna sen jäähtyä. Levitä täyte jäähtyneen levyn päälle. Kääri levy paperin avulla rullalle ja tarjoa salaatin kera.

X