Reseptit

Täytetty porkkanakakku

8.5.2012 Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Porkkanakakku kruunaa syksyisen kahvihetken.

Ainekset

kakkutaikina:

5 kananmunaa
4 dl sokeria
5.5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
5 keskikokoista porkkanaa raastettuna (350 g)
125 g voita sulatettuna

kuorrutus ja täyte:

2 prk purkkia (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2-2 ½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua

koristeluun:

syötäviä kukkia

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan porkkanaraasteen kera. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi.

2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä.

3. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Halkaise kakku ja levitä puolet kuorrutuksesta kakun väliin ja loput kakun päälle. Koristele kakku syötävillä kukilla.