Täytetty porkkanakakku
Täytetty porkkanakakku kruunaa kahvihetken ja maistuu synttärikakkunakin.
Ainekset
kakkutaikina
- 5 kananmunaa
- 4 dl sokeria
- 5 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- 5 keskikokoista porkkanaa raastettuna (350 g)
- 125 g voita sulatettuna
kuorrutus ja täyte
- 2 prk purkkia (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 2-2 ½ dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sitruunamehua
koristeluun
- syötäviä kukkia
Valmistusohje
Täytetty porkkanakakku leivotaan Teresa Välimäen ohjeella näin:
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan porkkanaraasteen kera. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi.
2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä.
3. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Halkaise kakku ja levitä puolet kuorrutuksesta kakun väliin ja loput kakun päälle. Koristele täytetty porkkanakakku syötävillä kukilla.
Katso myös Kotiliesi.fi: Banaani-kookoskakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous