Reseptit

Täytetty possunfilee

7.4.2012 Teksti: Taina Salovaara

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Maistuvan possunfileen salaisuus on vaaleasta leivästä, sinihomejuustosta ja sienistä valmistettu täyte, joka antaa ihanaa aromia lihaan.

Ainekset

1 possun sisäfilee (noin 500 g)
20 g kuivattuja tatteja tai mustia torvisieniä
1 pieni sipuli
1 pullea valkosipulinkynsi
tuoretta tai kuivattua timjamia
25 g sinihomejuustoa
1 viipale vaaleaa leipää
öljyä
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

1. Tee ensin täyte. Anna sienten turvota lämpimässä vedessä tunnin ajan. Puserra sienet kuiviksi ja silppua hienoksi. Hienonna sipulit. Murusta kuorettomaksi leikattu leipäviipale. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä. Ruskista sieni-sipuli-leipäseos öljyssä. Murenna sekaan homejuusto ja mausta seos timjamilla, suolalla ja pippurilla.

2. Tee possunfileeseen fileointiveitsellä tasku aloittaen fileen leveämmästä päästä. Jätä viilto fileen kapeasta päästä kiinni. Painele seos tiiviisti taskuun. Jos täytettä jää, voit kuumentaa sen tarjoiluvaiheessa ja ripotella fileen pinnalle.

3. Ruskista liha paistinpannulla kauniin väriseksi joka puolelta. Jälkikypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ohut possunfilee kypsyy tietysti nopeammin. Kääri kypsä filee folioon ja anna levätä 10 minuuttia ennen viipalointia.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme