Reseptit

Täytetty possunfilee

Maistuvan possunfileen salaisuus on vaaleasta leivästä, sinihomejuustosta ja sienistä valmistettu täyte, joka antaa ihanaa aromia lihaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Täytetty possunfilee

  • 1 possun sisäfilee (noin 500 g)
  • 20 g kuivattuja tatteja tai mustia torvisieniä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 pullea valkosipulinkynsi
  • tuoretta tai kuivattua timjamia
  • 25 g sinihomejuustoa
  • 1 viipale vaaleaa leipää
  • öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Täytetty possunfilee tehdään helposti näin:

1. Tee ensin täyte. Anna sienten turvota lämpimässä vedessä tunnin ajan. Puserra sienet kuiviksi ja silppua hienoksi. Hienonna sipulit. Murusta kuorettomaksi leikattu leipäviipale. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä. Ruskista sieni-sipuli-leipäseos öljyssä. Murenna sekaan homejuusto ja mausta seos timjamilla, suolalla ja pippurilla.

2. Tee possunfileeseen fileointiveitsellä tasku aloittaen fileen leveämmästä päästä. Jätä viilto fileen kapeasta päästä kiinni. Painele seos tiiviisti taskuun. Jos täytettä jää, voit kuumentaa sen tarjoiluvaiheessa ja ripotella fileen pinnalle.

3. Ruskista liha paistinpannulla kauniin väriseksi joka puolelta. Jälkikypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ohut possunfilee kypsyy tietysti nopeammin. Kääri kypsä porsaanfilee folioon ja anna levätä 10 minuuttia ennen viipalointia. Tarjoa täytetty possunfilee syksyn ja talven juhlapöydässä, esimerkiksi joulukinkun tilalla.

Vinkki: Täytetyn porsaan sisäfileen kanssa maistuu kermainen polenta.

Saatat pitää myös täytetystä sinappi-mantelipossusta, perunamuusin kanssa tarjottavasta pekoni-possusta tai ylikypsästä porsaanniskasta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään persimoni-täytteinen porsaanfilee

 

X