Reseptit

Täytetty uunilahna

26.7.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Ainekset

1 1/2 kg:n lahna
1/2 sitruunan mehu
2-3 tl meri- tai mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria

täyte:

1 l tuoreita sieniä, esim. kantarelleja
3 varrellista sipulia
tilkka öljyä
1 nippu tilliä

Valmistusohje

Lahna on herkullista uunissa kypsennettynä tai savustettuna. Tässä täytetyn uunilahnan ohje.

Perkaa ja suomusta lahna. Huuhdo kala hyvin ja kuivaa se sisältä sekä päältä. Mausta kala kauttaaltaan sitruunamehulla, meri- tai mineraalisuolalla sekä mustapippurilla.

Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna sipulit ja niiden varret. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää sienet sekä sipulit. Paista niitä hetki, kunnes sienistä on haihtunut neste ja sipulit ovat pehmenneet. Hienonna tilli ja sekoita se sieni-sipuliseoksen joukkoon.

Nosta lahna uunivuokaan ja täytä se sieniseoksella. Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia.

Vihje: Pese ja lohko neljä suurta uuniperunaa. Sekoita perunalohkojen joukkoon tilkka öljyä ja mausta lohkot maun mukaan mineraalisuolalla sekä pippurilla tai perunamausteella. Levitä lohkot kalan viereen kypsymään noin puoleksi tunniksi. Voit lisätä kalan kanssa kypsymään muitakin kasviksia, kuten porkkanoita ja kesäkurpitsaa. Ne kypsyvät noin 15 minuutissa.