Reseptit

Täytettyä salviabroileria, piparjuuri-yrttiperunapyreetä, vihreää tankoparsaa, tomaattivinegrettiä

4.4.2014 Teksti:

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

4-6kpl broilerin ohut fileeleikettä, Atria (Hyvää Suomesta)
9 viipaletta kylmäsavuhärkää
Järvikylän salviaa (Hyvää Suomesta)
buffalomozzarellaa
korppujauhoja
suolaa
mustapippuria
1 kananmuna, Kultamuna (Hyvää Suomesta)
Valion hyla voita paistamiseen (Hyvää Suomesta)

Piparjuuri-yrttiperunapyree

500 g jauhoista perunaa
1 dl Valion hyla kuohukermaa (Hyvää Suomesta)
1-2 dl Valion eila maitoa (Hyvää Suomesta)
50 g Valion hyla voita (Hyvää Suomesta)
suolaa
sokeria
raastettua piparjuurta
Järvikylän lehtipersiljaa ja rucolaa (Hyvää Suomesta)

Tomaattivinegretti:

3 kypsää kotimaista tomaattia
0.5 dl hyvää oliiviöljyä
1 rkl sherryviinietikkaa
1 rkl hunajaa
sormisuolaa

Lisäksi:

miniluumutomaatteja

Valmistusohje

  1. Levitä leikkuulaudan päälle kelmu, jonka päälle levittelet broilerinfileet suorakaiteen muotoon.
  2. Pippuroi fileet kevyesti. Sommittele filepedille salvian lehtiä, kylmäsavuhärkää, mozzarellaa ja päälle vielä muutama salvian lehti.
  3. Rullaa levy tiiviisti ja varoen kelmun avulla kuin kääretorttu. Laita kääryle hetkeksi jääkaappiin.
  4. Keskity tässä välissä lisukkeiden tekoon. Meillä syödään tänään tämän keväisen ruoan kanssa piparjuuri-yrttiperunapyreetä, vihreää tankoparsaa ja tomaattivinegrettiä.
  5. Kun lisukkeet ovat hyvällä mallilla, jatka salviabroilerin kanssa. Jauha kuivahtaneista maalaisleivän kannikoista korppujauhoja. Mausta ne suolalla ja mustapippurilla.
  6. Riko muna toiselle lautaselle, levitä korppujauhoseos toiselle. Kieritä broileripötkylä ensin kananmunassa, sitten korppujauhossa.
  7. Paista rulla voissa kauttaaltaan, alenna lämpöä ja laita kansi päälle, jotta saat koko kääryleen kypsymään sisältä.
  8. Friteeraa muutama salvian lehti öljyssä ja paahda pari lusikallista pinjansiemeniä annoksiin koristeeksi.
  9. ​Anna rullan hetken vetäytyä ennen kuin leikkaat sen parin sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Piparjuuri-yrttiperunapyree:

  1. Kuori perunat ja leikkaa puoliksi.
  2. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  3. Kaada vesi pois, nosta kattila hetkeksi liedelle, jotta vesi haihtuu perunan pinnalta.
  4. Poista kattila liedeltä, survo perunat, lisää voi, suola ja ripaus sokeria.
  5. Laita kerma ja maito pieneen kattilaan, kuumenna. Lisää maito-kerma seosta vähän kerrallaan perunasurvokseen, kunnes pyree on sopivan paksuista.
  6. Mausta runsaalla vastaraastetulla piparjuuriraasteella ja yrttisilpulla.

Tomaattivinegretti:

  1. Kalttaa tomaatit, poista siemenet ja neste.
  2. Laita tomaatinliha oliiviöljyn, sherryviinietikan, hunajan ja suolan kanssa kulhoon, sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
  3. Halkaise sekaan miniluumutomaatit.

Kaunista, raikasta, keväistä rakkautta lautasella – hellyydellä valmistettua sunnuntaikotiruokaa, johon raaka-aineet löytyivät suurimmaksi osin hyvinkin läheltä.

Kistin Keittiössä -blogi

Äänestä reseptiä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme