Reseptit

Täytetyt ahvenfileet grillissä

Grillattu ahven on herkullinen. Tässä reseptissä täytetyt ahvenfileet täytetään sipulilla, tillillä ja katkaraputuorejuustolla sekä  kypsennetään grillissä folionyytissä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 suurta tai 16 pientä ahvenfileetä
  • 1 sitruunan mehu
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 2-3 nippu- tai kevätsipulia
  • muutama tillinoksa
  • 200 g katkaraputuorejuustoa
  • öljyä

lisäksi:

  • 4 kaksinkertaista folioarkkia

Valmistusohje

 

Mausta ahvenfileet sitruunamehulla, mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Hienonna sipulit ja tilli. Sekoita hienonnettu sipuli, tilli ja tuorejuusto keskenään.

Voitele folioarkit öljyllä. Nosta yksi tai kaksi ahvenfileetä jokaisen arkin keskelle. Levitä päälle tuorejuustoseos ja nosta toiset ahvenfileet päälle. Ummista folioarkit nyyteiksi, nosta nyytit grilliin ja kypsennä 10–15 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja kasvisten sekä raikkaan salaatin kanssa.

X