Reseptit

Täytetyt bagelit avokado-pinaattitahnalla

Täytetyt bagelit on ihana brunssiherkku. Täytteenä on kylmäsavulohta sekä pehmeää avokado-pinaattitahnaa, joka saa pikantin maun piparjuuresta. Leivo bagelit itse tai oikaise kaupan valmiilla.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Avokado-pinaattitahna

  • 1 iso avokado
  • 5 dl pinaatinlehtiä
  • 1-2 rkl turkkilaista jogurttia tai majoneesia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl raastettua piparjuurta tai piparjuuritahnaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria

Bagelit

  • 4 bagelia
  • 80 g kylmäsavulohta
  • tuorekurkkua
  • basilikaa

Valmistusohje

Täytetyt bagelit tehdään helposti näin:

1. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Huuhtele pinaatinlehdet. Lisää kulhoon avokadon joukkoon kaikki tahnan ainekset ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

2. Jos käytät kaupan valmiita bageleita, halkaise ja paahda ne leivänpaahtimessa.

3. Levitä avokadotahnaa bageleille. Lisää päälle kylmäsavulohta, viipaloitua tuorekurkkua ja basilikan lehtiä. Nauti täytetyt bagelit pian täyttämisen jälkeen.

Vinkki: Voit myös leipoa bagelit alusta alkaen itse.

Katso myös: Bagelit ja sitruunamarinoitu lohi

Katso myös Kotiliesi.fi: Paras bagel eli vesirinkeli valmistuu helposti – näillä vinkeillä leivot parhaat bagelit!

X