Reseptit

Täytetyt kesäkurpitsat

6.9.2019 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Kotimaisen kesä­kurpitsan paras satokausi on syksyllä. Tarjoa sienillä ja halloumijuustolla täy­tetyt kesäkurpitsat sellaisenaan hyvän leivän kanssa tai keitä niiden seuraksi pastaa tai riisiä.

Ainekset

Täytetyt kesäkurpitsat:

2 keskikokoista kesäkurpitsaa
200 g halloumijuustoa
2 porkkanaa
250 g metsä- tai viljeltyjä sieniä (kantarelleja, suppilovahveroita, herkkusieniä)
1 sipuli
1 rkl öljyä
3 rkl jogurttia tai ranskankermaa
tuoretta tai kuivattua timjamia
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Pohjalle:

400 g paseerattua tomaattia
2 valkosipulinkynttä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin. Kaavi kurpitsoista pois pehmeä sisäosa, niin että kurpitsoihin syntyy täytteelle sopiva syvennys. Sipaise kurpitsoiden sisäpinta öljyllä.

2. Mausta paseerattu tomaatti murskatulla valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Kaada kastike uunivuoan pohjalle. Asettele kesäkurpitsat vuokaan kastikkeen päälle. Esikypsennä 15 minuuttia.

3. Raasta halloumi ja porkkanat. Silppua sienet ja sipuli. Paista sieniä ja kasviksia öljyssä, kunnes pannulle muodostunut neste on haihtunut. Lisää joukkoon jogurtti tai ranskankerma ja halloumiraaste. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla.

4. Täytä kesäkurpitsat sieni-halloumiseoksella. Kypsennä 15–20 minuuttia.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme