Reseptit

Täytetyt kyssäkaalit

Täytetyissä kyssäkaaleissa maistuu vaalean leivän ja voin ihana yhdistelmä. Kaalien kullanruskea paistopinta tekee niistä vastustamattoman herkun.

Teksti:
Arja Talonen
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • muutama kyssäkaali

täyte:

  • voita
  • 2-3 rkl kermaa
  • 2-3 keltuaista
  • viipale vaaleaa leipää riivittynä

kuorrutus:

  • 1 kananmuna
  • viipale vaaleaa leipää riivittynä

Valmistusohje

Täytetyt kyssäkaalit tarjoillaan lämpiminä.

Pese kyssät ja keitä miedossa suolavedessä melkein kypsiksi. Valuta, jäähdytä. Kuori varovasti, leikkaa pieni kansi kärjestä. Koverra niin paljon kuin voit niiden menettämättä kaunista muotoaan. Ota kaalimassa talteen täytettä varten ja lado koverretut kaalit uunipellille vieri viereen.

Tee täyte sekoittamalla loput ainekset kaaliin. Elleivät kyssät ole kyllin makeita, lisää hiukan sokeria.

Täytä kyssäkaalit täytteellä, laita kannet päälle, voitele hyvin vatkatulla kananmunalla ja kuorruta riivityllä leivällä. Paista uunissa kullanruskeiksi.

X