Reseptit

Täytetyt lampaankyljykset Beira Altan tapaan (Carneiro Recheado à Beira Alta)

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 paksua lampaankyljystä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 4 valkosipulin kynttä
  • reilu viipale kuivahtanutta maalaisleipää
  • 1 rkl hienonnettua rosmariinia
  • 4 rkl pinjansiemeniä
  • 3 rkl hienonnettuja vihreitä oliiveja
  • 1 kevyesti vatkattu kananmuna
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Ota kyljykset huoneenlämpöön. Kuumenna öljy ja kuullota sipuli siinä pehmeäksi. Lisää valkosipuli ja kuullota minuutin verran. Siirrä seos kulhoon.

Lisää monitoimikoneessa hienonnettu leipä, mausteyrtit, paahdetut pinjansiemenet, oliivit ja muna. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin.

Anna maustua puolisen tuntia. Pane grilli kuumenemaan.Leikkaa kyljyksiin viilto, täytä se seoksella ja sulje hammastikuilla. Sivele kyljykset oliiviöljyllä ja ripottele niille suolaa ja pippuria.

Grillaa voidellulla ritilällä kauniin ruskeiksi, 3–4 minuuttia per puoli. Muutama rosmariininoksa hiilloksella antaa hyvää makua.

Tarjoa lisänä ilmakuivatulla kinkulla maustettuja härkäpapuja, grillattuja perunaviipaleita ja salaattia.

X