Reseptit

Täytetyt lehtipihvit grillissä

Täytetyt lehtipihvit valmistetaan grillissä. Ne saavat täytteekseen uutta sipulia, aurinkokuivattuja tomaatteja ja pestoa. Täydelliset kesän grillipihvit!

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Täytetyt lehtipihvit grillissä

  • 4 kpl lehtipihviä
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 4 rkl pestoa
  • 4 kpl aurinkokuivattua tomaatinpuolikasta
  • 2 kpl kevät- tai nippusipulia
  • öljyä

Lisäksi:

  • cocktailtikkuja

Valmistusohje

Täytetyt lehtipihvit valmistuvat grillissä näin:

Nuiji pihvejä tarvittaessa, että saat niistä mahdollisimman ohuita. Mausta pihvit molemmilta puolilta mineraalisuolalla ja mustapippurilla maun mukaan. Aseta pihvit alustalle ja voitele ne pestolla. Nosta pihvien toiselle reunalle aurinkokuivattu tomaatinpuolikas sekä huuhdotut ja pätkityt sipulit. Taita lehtipihvin toinen reuna täytteen päälle ja kiinnitä pihvit kastelluilla cocktailtikuilla. Voitele pihvit öljyllä.

Grillaa pihvejä noin viisi minuuttia silloin tällöin käännellen. Grillaa lisäkkeeksi lohkoperunoita ja kasviksia, kuten maissintähkiä. Poista pihveistä tikut. Tarjoa täytetyt lehtipihvit perunoiden, grillattujen kasvisten, esimerkiksi grillatun paprikan ja salaatin kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Saiturin lehtipihvi jauhelihasta

X