Täytetyt leivät kolmella tapaa
Voileipä on aina toimiva väli- ja iltapala. Näiden herkkuvoikkareiden pohjana on kaura-juuresleipä, mutta myös ruisleipä sopii mainiosti kaikkien päällysteiden kanssa.
Ainekset
Porkkanaleivät:
- 2 viipaletta leipää
- tuorejuustoa voiteluun
- 2 dl porkkanaraastetta
- 1/2 dl ituja (esim. Silmusalaatti)
- tilkka oliiviöljyä
Avokadoleivät:
- 2 viipaletta leipää
- 1 avokado
- 30 g fetajuustoa
- mustapippuria
- minitomaatteja
Munaleivät:
- 2 viipaletta leipää
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 50 g kevytsulate- tai tuorejuustoa
- ripaus suolaa
- siemensekoitusta
Valmistusohje
Täytetyt leivät valmistuvat kolmella eri tavalla näin:
Porkkanaleivät:
1. Lisää porkkanaraasteen joukkoon vähän oliiviöljyä. Lusikoi raaste voideltujen leipien päälle.
2. Lisää pinnalle idut.
Avokadoleivät:
1. Murskaa avokado ja feta haarukalla.
2. Sekoita tahnaksi.
3. Levitä tahna leiville.
4. Lisää halkaistut tomaatit ja rouhi pinnalle pippuria.
Munaleivät:
1. Hienonna munat haarukalla.
2. Sekoita joukkoon juusto ja mausta ripauksella suolaa.
3. Ripottele päälle siemensekoitusta.
Nauti täytetyt leivät aamu-tai välipalana teekupillisen kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Täytetyt focacciat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous