Reseptit

Täytetyt leivät kolmella tapaa

Voileipä on aina toimiva väli- ja iltapala. Näiden herkkuvoikkareiden pohjana on kaura-juuresleipä, mutta myös ruisleipä sopii mainiosti kaikkien päällysteiden kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Porkkanaleivät:

  • 2 viipaletta leipää
  • tuorejuustoa voiteluun
  • 2 dl porkkanaraastetta
  • 1/2 dl ituja (esim. Silmusa­laatti)
  • tilkka oliiviöljyä

Avokadoleivät:

  • 2 viipaletta leipää
  • 1 avokado
  • 30 g fetajuustoa
  • mustapippuria
  • minitomaatteja

Munaleivät:

  • 2 viipaletta leipää
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 50 g kevytsulate­- tai tuorejuustoa
  • ripaus suolaa
  • siemensekoitusta

Valmistusohje

Täytetyt leivät valmistuvat kolmella eri tavalla näin:

Porkkanaleivät: 

1. Lisää porkkanaraas­teen joukkoon vähän olii­viöljyä. Lusikoi raaste voideltujen leipien päälle.

2. Lisää pinnalle idut.

Avokadoleivät: 

1. Murskaa avokado ja feta haarukalla.

2. Sekoita tahnaksi.

3. Levitä tahna leiville.

4. Lisää halkaistut to­maatit ja rouhi pinnal­le pippuria.

Munaleivät: 

1. Hienonna munat haarukalla.

2. Sekoita joukkoon juusto ja mausta ripauksella suolaa.

3. Ripottele päälle siemensekoitusta.

Nauti täytetyt leivät aamu-tai välipalana teekupillisen kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Täytetyt focacciat

 

X