Reseptit

Täytetyt munakoisot

16.2.2015 Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Munakoisot on täytetty hyvin maustetulla riisiseoksella ja fetalla. Fetan sijaan voit käyttää täytteeseen paistettua lammasjauhelihaa.

Ainekset

2 keskikokoista munakoisoa
3 dl kypsää jasmiini- tai muuta aromaattista riisiä
3 rkl oliiviöljyä
1 silputtu sipuli
2 mehevää valkosipulinkynttä
2 tl jauhettua juustokuminaa
2 tl jauhettua korianteria
0.5 tl chilirouhetta
mustapippuria
suolaa
2 isoa tomaattia
1/2 sitruunan mehu
100 g fetaa

Lisäksi:

silputtua minttua ja/tai korianteria
hienonnettuja pistaasipähkinöitä
maustamatonta jogurttia

Valmistusohje

 

1. Halkaise munakoisot pitkittäin. Koverra sisus kuorista niin, että kuoriin jää sentin reunukset. Säästä sisus täytteeseen. Sipaise kuoret öljyllä, mausta ripauksella suolaa. Kypsennä 200-asteessa 15 minuuttia tai mikrossa 6–8 minuuttia.
2. Hakkaa munakoison sisus hienoksi. Kuumenna öljy pannulla, lisää sipuli, valkosipuli ja munakoiso. Kuumenna 5 minuuttia, lisää mausteet ja jatka hetki kuumennusta. Lisää hienonnetut tomaatit ja riisi. Tarkista maku. Murenna sekaan feta. Täytä munakoisot, aseta päälle kevyesti folio. Kypsennä täytettyjä munakoisoja uunissa parikymmentä minuuttia.
3. Lisää täytettyjen munakoisojen pinnalle hunajalla ja suolalla maustettua jogurttia ja yrtti-pähkinäsilppua.

Katso myös:

Munakoisolasagne – sopii myös keliaakikoille
Munakoisopihvit ja tomaattikastike

Kotiliesi.fi: munakoisovuoka

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme