Reseptit

Täytetyt munakoisot

Munakoisot on täytetty hyvin maustetulla riisiseoksella ja fetalla. Fetan sijaan voit käyttää täytteeseen paistettua lammasjauhelihaa.
Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 keskikokoista munakoisoa
  • 3 dl kypsää jasmiini- tai muuta aromaattista riisiä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 silputtu sipuli
  • 2 mehevää valkosipulinkynttä
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 0.5 tl chilirouhetta
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 2 isoa tomaattia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 100 g fetaa

Lisäksi:

  • silputtua minttua ja/tai korianteria
  • hienonnettuja pistaasipähkinöitä
  • maustamatonta jogurttia

Valmistusohje

 

1. Halkaise munakoisot pitkittäin. Koverra sisus kuorista niin, että kuoriin jää sentin reunukset. Säästä sisus täytteeseen. Sipaise kuoret öljyllä, mausta ripauksella suolaa. Kypsennä 200-asteessa 15 minuuttia tai mikrossa 6–8 minuuttia.
2. Hakkaa munakoison sisus hienoksi. Kuumenna öljy pannulla, lisää sipuli, valkosipuli ja munakoiso. Kuumenna 5 minuuttia, lisää mausteet ja jatka hetki kuumennusta. Lisää hienonnetut tomaatit ja riisi. Tarkista maku. Murenna sekaan feta. Täytä munakoisot, aseta päälle kevyesti folio. Kypsennä täytettyjä munakoisoja uunissa parikymmentä minuuttia.
3. Lisää täytettyjen munakoisojen pinnalle hunajalla ja suolalla maustettua jogurttia ja yrtti-pähkinäsilppua.

Katso myös:

Munakoisolasagne – sopii myös keliaakikoille
Munakoisopihvit ja tomaattikastike

Kotiliesi.fi: munakoisovuoka

X