28.3.2017

Täytetyt munakoisot

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Munakoisot täytetään linsseillä ja kvinoalla. Maukas kasvistäyte valmistuu nopeasti paistinpannulla.

Ainekset

3 pientä munakoisoa
1+1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
2 dl punaisia kypsiä linssejä
2 dl keitettyä punaista kvinoaa
3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
2 tomaattia kuutioituna
2 rkl kapriksia
suolaa
mustapippuria
3 rkl rouhittuja maapähkinöitä

Valmistusohje

1. Halkaise munakoisot ja leikkaa pintoihin ristikkoviillot. Pane puolikkaat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja sivele ne oliiviöljyllä. Paahda 200-asteessa noin 20 min.

2.Valmista täyte. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä pannulla. Kuullota sipuli. Lisää kypsät valutetut linssit, kvinoa ja yrtit. Paista hetki.

3. Lisää tomaattikuutiot ja kaprikset. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.

4. Nosta munakoisot vadille ja lusikoi päälle täytettä.

5. Viimeistele maapähkinärouheella ja tarjoile heti.

Lisää herkkuja munakoisosta:

täytetyt munakoisot

Täytetyt munakoisot

munakoiso-härkiskääryleet tomaattikasteikkeessa

Munakoiso-härkiskääryleet tomaattikastikkeessa

mausteiset munakoisot

Mausteiset munakoisot

Kotiliesi.fi: Munakoisovuoka

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi