Reseptit

Täytetyt myskikurpitsat

Täytetyt myskikurpitsat maustetaan Lähi-idän tyyliin ja viimeistellään fetajuustolla sekä granaattiomenansiemenillä. Lämpimän mausteinen jauhelihaseos ja raikas fetajuusto ovat upea yhdistelmä kurpitsan miedon ja makeahkon maun kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Täytetyt myskikurpitsat

  • 2 pientä myskikurpitsaa
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Täyte

  • 300 g jauhelihaa
  • 1 rkl ölyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1-2 rkl balsamicoa
  • 1/2 ruukku minttua tai lehtipersiljaa
  • 100 g fetajuustoa
  • 4 rkl granaattiomenan siemeniä (pakaste)
  • (1 vihreä chili)

Valmistusohje

Täytetyt myskikurpitsat tehdään helposti näin:

1. Halkaise kurpitsat. Kaavi siemenet pois lusikalla. Suorista kurpitsan puolikkaat tarvittaessa leikkaamalla pohjasta pois viipale. Ruuduta hedelmäliha terävällä veitsellä. Laita kurpitsat pellille, valuta päälle öljyä, mausta suolalla ja mustapippurilla.

2. Kypsennä kurpitsoita 225-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.

3. Ruskista jauheliha paistinpannulla. Lisää hunaja, mausteet ja balsamico. Kuumenna seos nopeasti. Silppua minttu ja/tai persilja ja sekoita jauhelihan joukkoon. Jaa jauheliha kurpitsoiden siemenkuoppaan. Murenna päälle feta ja viimeistele täytetyt myskikurpitsat granaattiomenan siemenillä (ja chiliviipaleilla).

Katso myös: Uunissa paahdettuna kurpitsa on parhaimmillaan – kokeile ihanaa kurpitsapastaa tai -keittoa tai leivo piirakka jenkkityyliin

Katso myös Kotiliesi.fi: Myskikurpitsa on parasta paahdettuna – ota haltuun suosikkikurpitsan käsittely ja käyttö

 

X