Sienillä täytetyt tomaatit
Retroherkku modernilla twistillä. Isot tomaatit kätkevät sisäänsä syksyisen sienitäytteen. Tomaatit sopivat kevyeksi lisukkeeksi tai kevyeksi lounaaksi.
Ainekset
Sienillä täytetyt tomaatit:
- 4 pihvitomaattia
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynttä
- 200 g sieniä (esim. baby herkkusieni, siitake, portobello, kantarelli, herkkutatti)
- 1 ps (65 g) tuoretta pinaattia
- 2-3 viipaletta vaaleaa leipää
- 2-3 rkl oliiviöljyä paistamiseen
- 1-2 dl tuoreita yrttejä (esim. oregano, timjami)
- 1 dl parmesaanijuustoa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
Sienillä täytetyt tomaatit valmistuvat helposti näin:
1. Leikkaa tomaateista hatut ja koverra sisus lusikalla (käytä keittoon tai kastikkeeseen). Kuivaa sisus talouspaperilla ja mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kuullota öljyssä hienonnetut sipulit, sienet ja pinaatti. Lisää joukkoon kuutioitu leipä. Mausta seos tuoreilla yrteillä, raastetulla parmesaanilla, suolalla ja pippurilla maun mukaan.
3. Annostele täyte tomaattien sisään ja nosta päälle hatut.
4. Paista tomaatteja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa sienillä täytetyt tomaatit esimerkiksi kasvispihvien lisukkeena.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet halloumi-tomaatit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous