Reseptit

Täytetyt tomaatit

25.10.2018 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Retroherkku modernilla twistillä. Isot tomaatit kätkevät sisäänsä sysyisen sienitäytteen. Tomaatit sopivat kevyeksi lisukkeeksi tai kevyeksi lounaaksi.

Ainekset

Täytetyt tomaatit:

4 pihvitomaattia
1 sipuli
1 valkosipulinkynttä
200 g sieniä (esim. baby herkkusieni, siitake, portobello, kantarelli, herkkutatti)
1 ps (65 g) tuoretta pinaattia
2-3 viipaletta vaaleaa leipää
2-3 rkl oliiviöljyä paistamiseen
1-2 dl tuoreita yrttejä (esim. oregano, timjami)
1 dl parmesaanijuustoa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa tomaateista hatut ja koverra sisus lusikalla (käytä keittoon tai kastikkeeseen). Kuivaa sisus talouspaperilla ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuullota öljyssä hienonnetut sipulit, sienet ja pinaatti. Lisää joukkoon kuutioitu leipä. Mausta seos tuoreilla yrteillä, raastetulla parmesaanilla, suolalla ja pippurilla maun mukaan.

3. Annostele täyte tomaattien sisään ja nosta päälle hatut.

4. Paista tomaatteja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme