Reseptit

Sienillä täytetyt tomaatit

Retroherkku modernilla twistillä. Isot tomaatit kätkevät sisäänsä syksyisen sienitäytteen. Tomaatit sopivat kevyeksi lisukkeeksi tai kevyeksi lounaaksi.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Sienillä täytetyt tomaatit – kasvissyöjän retroherkku vailla vertaa

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sienillä täytetyt tomaatit:

  • 4 pihvitomaattia
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynttä
  • 200 g sieniä (esim. baby herkkusieni, siitake, portobello, kantarelli, herkkutatti)
  • 1 ps (65 g) tuoretta pinaattia
  • 2-3 viipaletta vaaleaa leipää
  • 2-3 rkl oliiviöljyä paistamiseen
  • 1-2 dl tuoreita yrttejä (esim. oregano, timjami)
  • 1 dl parmesaanijuustoa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

Sienillä täytetyt tomaatit valmistuvat helposti näin:

1. Leikkaa tomaateista hatut ja koverra sisus lusikalla (käytä keittoon tai kastikkeeseen). Kuivaa sisus talouspaperilla ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuullota öljyssä hienonnetut sipulit, sienet ja pinaatti. Lisää joukkoon kuutioitu leipä. Mausta seos tuoreilla yrteillä, raastetulla parmesaanilla, suolalla ja pippurilla maun mukaan.

3. Annostele täyte tomaattien sisään ja nosta päälle hatut.

4. Paista tomaatteja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa sienillä täytetyt tomaatit esimerkiksi kasvispihvien lisukkeena.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet halloumi-tomaatit

 

X