Reseptit

Täytetyt uuniperunat

16.2.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Uuniperunat vaativat hieman vaivaa mutta ovat sen väärti. Pekoni ja juustoraaste tekevät niistä vas­tustamattomia.

Ainekset

Täytetyt uuniperunat:

4 isoa uuniperunaa
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
175 g pekonia
2 kananmunaa
2 dl parmesaania raastettuna
1/2 dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Pese uuniperunat ja halkaise ne pituussuunnassa. Laita perunat leivinpaperilla peitetylle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Valuta pinnalle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda perunoita 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

2. Suikaloi pekoni ja paista se pannulla rapeaksi. Jäähdytä.

3. Ota perunat uunista ja koverra sisus keskeltä lusikalla kulhoon. Sekoita perunansisus tasaiseksi haarukalla. Anna jäähtyä hetki.

4. Sekoita perunaseoksen joukkoon pekoni, kananmunat, parmesaani sekä hienonnettu persilja. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lusikoi seos takaisin perunapuolikkaiden sisälle. Gratinoi 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

5. Tarjoile raikkaan salaatin kera.